06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Oral history

Oral history: mondelinge overlevering van verhalen over vroeger. De geschiedenis van uw straat, van uw bedrijf of van een bepaalde gebeurtenis of periode, het principe is: individuele herinneringen vastleggen door middel van interviews. Persoonlijke verhalen die het verleden en het heden samenbrengen en daarmee kunnen leiden tot meer maatschappelijke betrokkenheid.

Vele jaren later teruggekeerd naar mijn geboortestad, woon ik nu vlakbij de plek waar ik ben geboren. Daar werd ik nieuwsgierig naar mijn wijk en hoe het er vroeger was. Dat heeft geresulteerd in een reeks verhalen op basis van interviews met oudere (oud-)bewoners van de Nijmeegse wijk Hazenkamp: het geheugen van de Hazenkamp. U vindt ze onder de knop Hazenkamp.

Onder de knop Voorbeelden vindt u onder andere de verhalen van mevrouw Riet Las (geboren in 1918) over haar kindertijd in Hees, toen nog een dorp bij Nijmegen. Van mijn interviews met haar zijn geluidsbanden en transcripties, samen met bijbehorende foto's, opgeslagen in het regionaal archief in Nijmegen. Zij vormen een bron voor wetenschappelijk onderzoek naar het verleden.

Ik help u graag de verhalen over uw huis, straat of buurt boven water te halen.

Bedrijfsgeschiedenis

Bent u op zoek naar een waardevol relatiegeschenk? Oral history is een aardige manier om terug te kijken op ontstaan en ontwikkeling van een bedrijf of organisatie en de geschiedenis daarvan op papier te zetten. Interviews en verhalen over het huidige reilen en zeilen en over toekomstplannen, doelen en verwachtingen van uw bedrijf maken een completer beeld. Ik haal de verhalen graag op: bij (oud-)medewerkers, klanten, leveranciers, relaties.

Lees onder Verhalen over het ontstaan van Foto Roos en bandenhandel Kees van Gent.

Ik ga graag luisteren naar de verhalen van (oud-)medewerkers en help u de geschiedenis van uw bedrijf te beschrijven.

Mijn specialismen