06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Dit was allemaal sportgebied

clubhuis van 'LevensmorgenAdri Luyendijk werd in 1940 als Adri van der Veen geboren aan de Hazenkampseweg 66. Haar ouders waren daar in 1936, na hun trouwen, komen wonen. Deze foto is van het clubhuis van 'Levensmorgen'.

's Zomers werd er buiten gesport, jongens en meisjes apart. De gymnastiekvereniging De Hazenkamp heeft in de oorlog stilgelegen, maar is al voor die tijd opgericht. Begonnen door meneer Huisman. De leden sportten op woensdagmiddag in de gymnastiekzaal van de Hazenkampschool. In de zomer sportten ze buiten. Later waren er ook honkbalwedstrijden en had je de honkbalvereniging Hazenkamp.

Deze sportvelden lagen schuin tegenover de Nimrodstraat. Daar zat De Hazenkamp, maar het waren wel velden van NEC. Die liepen helemaal tot aan de Leeuwstraat. Ik weet niet wat dat voor huizen zijn die je daar ziet. Het zou de Vossenlaan moeten zijn, maar er stond niet zoveel daar achteraan op de Vossenlaan. Ik kan die huizen niet thuisbrengen. Het is ook niet de achterkant van de Leeuwstraat. Of toch? Ik weet niet meer hoe dat clubhuis stond en waar op deze foto de Hazenkampseweg liep. Ik herinner me wel dit clubhuis nog.

Tegenover de Dobbelmannweg was toen een pad. Links had je een wild veld. Daarnaast was een haag en daarachter begonnen de Quick-terreinen. Rechts van het pad had je ook nog zo'n open terrein, daar groeide onkruid en daar kon je leuk boeketjes plukken. Daarna was er ook weer een afscheiding van struiken en bomen en daarachter begonnen deze velden tot bijna de Leeuwstraat. Dit was eigenlijk allemaal sportgebied. Dat paadje had geen naam, maar dat liep waar nu de Steenbokstraat is naar de Vossenlaan. Daar fietsten we altijd door en de kinderen van de Hatertseweg en de Vossenlaan liepen ook zo naar school. Daar hebben ze later al die straten gebouwd, zoals de Steenbokstraat en de Eekhoornstraat. Dat was er allemaal nog niet, dat is nieuwbouw. Verderop stonden dan wel wat boerderijachtige huizen, maar nogal verdeeld. Later werd dat ingevuld.

Op de foto het clubhuis van 'Levensmorgen'.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen