06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Tonnen bier met paard en wagen

Café Hazenkamp, hier op een foto uit 1960Adri Luyendijk werd in 1940 als Adri van der Veen geboren aan de Hazenkampseweg 66. Haar ouders waren daar in 1936, na hun trouwen, komen wonen. Naast hun huis stond café Hazenkamp, hier op een foto uit 1960.

Naast ons was café Hazenkamp. Voor het café was een waranda. Achter het café was een groentetuin en er stonden hokken met konijnen.

Soms werden met paard en wagen tonnen bier gebracht. Die werden over het grind naar een kelderluik aan de zijkant gerold. Je hoorde dan het gerommel van de vaten als ze de kelder in werden gerold. Ook kwam er dan een wagen met grote staven ijs voor de koeling. In het café kwamen af en toe eens mensen biljarten. Op de foto zie je er veel fietsen staan, want dit is tijdens een voetbalwedstrijd. Daar tegenover lagen de velden van Quick. De meeste mensen kwamen met de fiets. Dit was 1960. Weinig auto's nog in die tijd, het zag zwart van de fietsen en die werden hier altijd gestald. Na afloop gingen mensen wel eens een biertje drinken of zo, dat weet ik eigenlijk niet. Er werd in het café ook wel eens vergaderd. Ik ben maar één keer in het café geweest, er stond een grote biljarttafel. Nee, daar kwam je toch niet.

Het café is ook in '22 gebouwd, net als de Hazenkampschool op de hoek van de Marterstraat, waarschijnlijk eerder dan onze huizen.

Café Hazenkamp, hier op een foto uit 1960.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen