06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Wat een leuk erkertje

Adri's vader in zijn voortuin is uit 1936Adri Luyendijk werd in 1940 als Adri van der Veen geboren aan de Hazenkampseweg 66. Haar ouders waren daar in 1936, na hun trouwen, komen wonen.

De drie middelste huizen hebben dat nu nog, maar deze en de laatste in die rij hebben het uitgebouwd tot een rechthoekige erker. Ik vind het jammer, maar dat was toen modern en ze deden dat ook vast voor het licht. Dat moet na 1970 gebeurd zijn, toen is mijn vader eruit gegaan. Hier zat een mooi halletje met een tochtdeur en ik zag later dat in de bovenste balk van de deurpost ook nog leuke versierinkjes zaten. Daar heb ik vroeger nooit op gelet. Bovenin die erker had je ook dat glas in lood nog, dat was mooi. En zie je hier die rozenboompjes staan? Mijn moeder vertelde dat ze een keer 's nachts veel lawaai hadden gehoord en de andere morgen zagen ze dat de boompjes eruit waren getrokken. Dus ook toen gebeurden die dingen al, voor 1940.

De vorige eigenaar had achter een soort serre gebouwd, helemaal van glas. Wij noemden dat het klabatje, maar ik weet niet waar dat woord vandaan komt. Daar kregen we middag- en avondzon in, vanuit het westen. Daar kon je ook heerlijk spelen in het voorjaar. Er was een schuifdeur naar de keuken.

Helemaal links zie je nog een stukje van het café ernaast, café Hazenkamp.

Deze foto van Adri's vader in zijn voortuin is uit 1936.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen