06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Van dienst

Om u beter van dienst te zijn hebben wij dit emailadres opgeheven.

Pardon?!

Om u beter van dienst te zijn hebben wij dit emailadres opgeheven. Punt. Het staat er echt.

Ik probeerde via de knop ‘beantwoorden’ een berichtje terug te sturen naar de klantenservice van de OV-Chip. Die had ik eerder gemaild, waarop ik een reactie had gekregen, allemaal via hetzelfde emailadres dat nu zo plotseling was opgeheven zonder enige melding van welk emailadres dan wél werkt. Om mij van dienst te zijn.

De OV-Chip, hartstikke handig. Als hij het doet. De mijne gaf na een paar maanden ineens geen sjoege meer. Jawel, er stond voldoende saldo op. En ja, de conducteur kon gewoon mijn voordeelurenabonnement lezen. De scanner van de OV-fiets merkte ook niets vreemds. Maar in- en uitchecken, dat deed ie niet meer. Het NS-loket zag geen probleem: ‘Hij zou het moeten doen, mevrouw.’ Daar was ik het helemaal mee eens. Alleen, hij deed het niet. Ik heb een half jaar in de bus in Utrecht gezeten.

Een half jaar corresponderen met de jongens en meisjes van de klantenservice van de OV-Chip leverde niets op. Een klacht bij de ombudsman voor het openbaar vervoer wel. Toen kwam er iemand op het idee mij gewoon een nieuwe kaart te geven. De oogst: een grote bos bloemen thuisbezorgd, minstens twee gratis dagkaarten voor de trein, vele excuses, een gratis duplicaat van mijn NS-kaart en het saldo van mijn oude kaart teruggestort.

Op mijn nieuwe kaart kan ik de OV-Chip ook weer activeren. Maar ach, papieren treinkaartjes zijn wel zo tastbaar. En in de bus zit ik eigenlijk toch praktisch nooit. Of zat, want ik loop nu in weekenden het Maarten van Rossumpad (niet te verwarren met Maarten van Rossem), een langeafstandswandeling tussen Den Bosch en Ommen. Naar beginpunt of van eindpunt naar station doen we met de bus, ten bedrage van 4 euro per persoon. Dit ritje had u met de OV-Chip 1,30 euro gekost, zei de chauffeur. Om ons van dienst te zijn.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen