06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Tevreden

De gemeente trekt door de Nijmeegse wijken om van de bewoners te horen hoe wij in 2020 onze stad dan wel onze wijk zien.

Tja, wat zullen we de gemeente eens gaan vertellen? Als bewoners zijn wij eigenlijk best tevreden over onze wijk. Dat bleek dit voorjaar ook uit de wijkmonitor, een tweejaarlijks onderzoek door de gemeente dat een beeld moet geven van de staat van de stad en deelgebieden daarbinnen. De Hazenkamp komt daaruit naar voren als een groene wijk waar de huishoudens sociaal-economisch een hoge status hebben. Het zal u niet verbazen. Ook het oordeel over Heijendaal is positief. Hazenkampers en Heijendalers zijn betrokken bij hun wijk en actieve, zelfredzame burgers. In beide wijken zijn weinig echte sociale problemen en nauwelijks spanningen.

Maar het kan natuurlijk altijd beter. Laat ik het even bij de Hazenkamp houden. Als u vrijdagochtend tijdens het boodschappen doen in de Steenbokstraat door een gemeenteambtenaar wordt aangesproken, wat zegt u dan? Wat zou u graag in uw wijk zien over acht jaar? Hoe ziet u uzelf in de wijk over acht jaar?

Stel dat u tegen die tijd naar een seniorenwoning zou willen verhuizen. Daar hebben we er niet zoveel van. Of wellicht bent u toe aan een plaats in een woon/zorgcentrum. Daarvoor moet u op dit moment de wijk uit waar u misschien tientallen jaren hebt gewoond. Of u heeft tegen die tijd een stel puberende hangjongeren in huis, tegen wie u af en toe zou willen zeggen: ‘Heb je niks gezelligs te doen in het jeugdhonk?’. Hebben we nu niet, een eigen plek voor de jeugd. Van hun hangplekken worden jongeren weggejaagd zonder dat ze er een alternatief voor terugkrijgen.

Een wijkcentrum hebben we ook niet, trouwens, waar jong en oud, groot en klein, dik en dun elkaar kunnen ontmoeten. Zelfs als de gemeente ons wil spreken, gebeurt dat óf op straat óf bij de buren, zoals in dit geval in wijkgebouw ’t Hert in het Willemskwartier.

Goed, er is nog wel wat te wensen. Maar dat is één kant van de zaak. De gemeente wil ook weten op welke manier u bereid bent de handen uit de mouwen te steken voor uw stad of wijk. Hoe dan ook, praat mee over de toekomst van de stad.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen