06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Nijmegen & Rob Beernink

Nijmegen & Rob BeerninkNieuwe buren, die zoek je op, je stelt je aan elkaar voor en je heet ze welkom. Vindt Nijmeegse kok Rob Beernink. Hij nodigde Syrische koks uit Heumensoord uit om samen te koken en een feestje te vieren.

Lekker eten verbindt. De leukste en de beste gesprekken vinden plaats aan tafel, rijkelijk gevuld met lekker eten. En de Nijmegenaar heeft maar een klein duwtje in de rug nodig om een feestje te vieren, weet Rob Beernink. Op de eerste adventszondag in december was het feest in de Stevenkerk. Duizenden bezoekers genoten van Syrische gerechten en dansten op de muziek. Nijmegenaren en vluchtelingen maakten kennis met elkaar. De weken erna zat menig vluchteling aan een Nijmeegse eettafel.

Rob gelooft niet in de ledigheid van niks doen en wachten. Hij wil dat de vluchtelingen het kamp uit komen, dat ze meedoen in de samenleving, opgenomen worden in onze gastvrije stad, trots zijn op wie ze zijn. Dat is het beste voor een mens om te groeien, zegt hij. Daarom deed hij een beroep op ze en daarom blijft hij plannen bedenken om vluchtelingen werkelijk te helpen. In dit filmpje vertelt deze Nijmeegse smaakmaker hoe hij dat voor zich ziet. Klik op de link of op de foto.

Klik hier voor de video Nijmegen & Rob Beernink


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen