06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Lied van de vrede

Lied van de vrede‘Te laat!’ Slechts een achtste tel, maar ja, dat maakt toch het hele verschil.

Het Colourful City Koor heeft de afgelopen repetities hard gestudeerd op het ‘Lied van de vrede’, dat komende dinsdag, bevrijdingsdag, in Neerijnen zijn wereldpremière beleeft. Het lied is voor deze gelegenheid op verzoek van de organisatie Rood Wit Blauw & Wittebrood gecomponeerd door Mile Lukic. Hij heeft dat gedaan in een negen achtste maat en die vinden wij lastig om te zingen. Vandaar dat de dirigent vaak vindt dat we ‘Te laat!’ zijn…

Rood Wit Blauw & Wittebrood is een evenement op 5 mei met muziek en theater aan de oevers van de Waal. Op tien plaatsen, van Ophemert tot Herwijnen, wordt met massale picknicks op RoodWitBlauwe picknick-kleden de vrijheid gevierd. Een hoogtepunt van de dag wordt de dropping van het Waaltjesbrood, broodjes in de vorm van de oude Waalsteentjes of Waaltjes, de beroemde bakstenen uit het rivierengebied.

Een ander hoogtepunt is dus het ‘Lied van de vrede’, gezongen door het Colourful City Koor. Dat gebeurt in de kerk van Neerijnen, tijdens een programma van ruim een uur met lezingen, muziek en gedichten, en samen met Mile Lukic (gitaar), Frans van Geffen (fluit), Gerie Daanen (keyboard) en Henk Wanders (percussie).

Eigenlijk had een plaatselijk koor uit de Betuwe het lied zullen uitvoeren. Maar dat koor verslikte zich hevig in die negen achtste maat, schijnt het. Dus of wij het wilden doen. Bij ons is het goed gekomen. Deze week op de ‘generale’ kregen we van de dirigent een ‘Heel goed.’ En dat wil toch echt wel wat zeggen.

www.beeldvanoranjelinten.nl

Lied van de vrede


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen