06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Het rode emmertje

Voor de achttiende keer is het rode emmertje dit weekend veilig op zijn plaats aangekomen. Nog dertig keer te gaan… Het Colourful City Koor werkt mee aan een voorstelling van Prateur in de voormalige Honigfabriek: Honig Junior Plus. Een naam die wat verwarring schept, hebben we gemerkt, en dat is jammer. Het is namelijk geen kindervoorstelling, maar een voorstelling die óók leuk is voor kinderen. En die dus ook voor volwassenen is bedoeld.

Ook leuk om aan mee te doen, zeker als kersvers nieuw lid van het koor. Om mee te maken hoe onder leiding van dirigent en regisseur zo’n ‘scène’ tot stand komt, hoe er al schavend wordt toegewerkt naar de mooie en ontroerende eindversie die we nu opvoeren. En die er staat!

De voorstelling Honig Junior Plus bestaat uit zes scènes, uitgevoerd door zes gezelschappen die zingen, dansen en muziek en theater maken. Zij doen dat ieder in hun eigen ruimte binnen het fabriekscomplex van Honig. Het publiek wordt voor aanvang in zes groepen verdeeld en rouleert langs deze zes plekken. Dat betekent voor de gezelschappen per voorstelling zes keer achterelkaar de scène spelen! Zes keer twaalf minuten, want zo lang duren de scènes. Maar ook zes keer per voorstelling een daverend applaus in ontvangst nemen! Dat heeft wel wat…

Omdat ik zelf in een van die scènes meedoe, heb ik nog niet alle andere scènes uit de voorstelling kunnen zien. Maar wat ik wel heb gezien, is beslist de moeite waard. Na afloop hoorde ik het afgelopen weekend een keer in het fietsenhok twee vrouwen, van wie de één de ander blijkbaar had getrakteerd: ‘Dankjewel voor deze ontzettend leuke voorstelling!’ Een aanrader dus.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen